ПГМЕТ "Девети май"
Професионална гимназия по механоелектротехника в град Червен бряг

Училищен, регионален и национален кръг на националното състезание по приложна електроника Мога и зная как 2012г.

Многообразен и динамичен е училищният живот в ПГМЕТ “Девети май“ – гр.Червен бряг.

Времето се опитва да догони младежкия ентусиазъм, който кипи тук, защото „новите идеи се нуждаят от пространството на знанията, уменията и енергията”.

На 21.02.2012 год. в кабинета по учебна практика на училището беше даден старт на състезанието в което учениците показаха своите знания и умения в областта на приложната електроника. Състезанието бе проведено съвместно с „ПАСАТ ЕЛЕКТРОНИКС – ООД” – гр.Горна Оряховица, чиито представители определиха и наградиха отличилите се с бързина, сръчност и точност.

Резултатите, постигнати на това състезание, класираха учениците от ПГМЕТ “Девети май“ – гр.Червен бряг за регионален кръг на състезанието по приложна електроника „Мога и зная как” измежду 40 училища (ІІ възрастова група ХІ – ХІІ клас).

Отличието даде възможност за отбора на ПГМЕТ “Девети май“ – гр.Червен бряг да премери знания и умения на регионалното състезание в гр.Габрово. Резултатите от регионалния кръг проведен в гр.Габрово е второ място отборно и право на участие в националния кръг на състезанието на 19 и 20 април в гр.Пловдив, по време на провеждане на Панорамата на професионалното образование.

Учениците които участваха и представиха училището на регионалния и националния кръг са Тихомир Станиславов Трифонов и Георги Иванов Георгиев с ръководител инж.Валери Лунголов.

Гордост за Червен бряг е, че учениците от ПГМЕТ “Девети май“ – гр.Червен бряг могат и знаят как да покоряват новите върхове на електрониката, да прославят своето училище и своя град!

Училищен, регионален и национален кръг на националното състезание по приложна електроника Мога и зная как 2012г.   - Изображение 1Училищен, регионален и национален кръг на националното състезание по приложна електроника Мога и зная как 2012г.   - Изображение 2Училищен, регионален и национален кръг на националното състезание по приложна електроника Мога и зная как 2012г.   - Изображение 3Училищен, регионален и национален кръг на националното състезание по приложна електроника Мога и зная как 2012г.   - Изображение 4Училищен, регионален и национален кръг на националното състезание по приложна електроника Мога и зная как 2012г.   - Изображение 5Училищен, регионален и национален кръг на националното състезание по приложна електроника Мога и зная как 2012г.   - Изображение 6Училищен, регионален и национален кръг на националното състезание по приложна електроника Мога и зная как 2012г.   - Изображение 7Училищен, регионален и национален кръг на националното състезание по приложна електроника Мога и зная как 2012г.   - Изображение 8